De Bouwadvocaat Voorkomt juridische problemen of lost ze op

Update: inwerkingtreding Omgevingswet en Wkb uitgesteld tot 1 juli 2023

Op 14 oktober 2022 heeft minister De Jonge de Eerste Kamer geïnformeerd dat de inwerkingtreding van de Omgevingswet - en de daaraan gekoppelde Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) wordt uitgesteld tot 1 juli 2023.

De minister laat de beoogde invoeringsdatum van 1 januari 2023 los omdat overheden meer tijdig nodig om het nieuwe Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) te testen en om ermee te oefenen. In verband met een zorgvuldige invoering van beide wetten, wil de minister zo vroeg mogelijk in 2023 zicht hebben op een definitief en gepubliceerd inwerkingtredingsbesluit van de Eerste Kamer. Wel uitstel, geen afstel.

Het boek voor aannemers en andere partijen in de bouw: Aanneming van werk volgens de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

U las een artikel van Ottilie Laan

Als advocaat bouw- en vastgoedrecht ondersteun ik professionele opdrachtgevers met het maken van duidelijke afspraken en heldere communicatie tussen partijen in bouwprojecten.

Meer informatie:
Specialisaties en dienstverlening
Vrijblijvend contact opnemen

Ottilie Laan - De Bouwadvocaat

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?

Meldt u dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief.

U kunt zich altijd eenvoudig met één klik afmelden.

Over de auteur

Ottilie Laan

Ottilie Laan is bouw- en vastgoedadvocaat bij Bavelaar advocaten in Amsterdam. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?
Bel Ottilie op 020 - 320 12 34.

De Bouwadvocaat Voorkomt juridische problemen of lost ze op
Auteursrecht De Bouwadvocaat.
Het auteursrecht op de teksten op De Bouwadvocaat berust bij mr. O. Laan en wordt evenals de persoonlijkheidsrechten actief gehandhaafd.
Bij schending zal naast een verbod en rectificatie aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding.
Neem contact op bij interesse in gebruik van teksten.