De Bouwadvocaat Bouw- en vastgoedadvocaat. Voorkomt faalkosten.

Ottilie Laan

O

Een advocaat die blogt over bouw en vastgoed.
Waarom eigenlijk?

Ottilie Laan - De Bouwadvocaat
Ottilie Laan, advocaat bouw- en vastgoedrecht

Omdat wat meer juridisch bewustzijn in de sector geen kwaad kan. Er gaan per definitie grote bedragen in om. Bouwprojecten, samenwerkingen en overeenkomsten zijn vaak complex. Missers, onduidelijkheden of niet genomen voorzorgsmaatregelen veroorzaken faalkosten, vertragingen en – met een beetje pech – geschillen.

Jammer, en meestal onnodig

Vaak loont het om een jurist in te schakelen bij een bouwproject, aanbesteding of vastgoedovereenkomst voordat u ‘m écht nodig heeft. Want controle vooraf is beter dan damage control – en goedkoper.

Of: volg dit blog

U leest hier blogs met voorbeelden van hoe het wél moet (of had gemoeten). En u vindt hier publicaties die voor u als opdrachtnemer of opdrachtgever in de bouw, het vastgoed of aanpalende sectoren interessant kunnen zijn.

Schrijver dezes?

Ottilie Laan, advocaat bouw- en vastgoedrecht bij Blumstone advocaten en sinds 2000 werkzaam als jurist en advocaat.

Door een focus op het projectbelang help ik mijn opdrachtgevers met het maken van duidelijke afspraken en heldere communicatie tussen de verschillende partijen die bij het bouwproject zijn betrokken. Daarmee los ik problemen op voordat conflicten ontstaan. Wanneer nodig procedeer ik.

Ik ben gespecialiseerd in het opstellen, beoordelen, aanpassen en onderhandelen van (complexe) overeenkomsten voor projecten en transacties op het gebied van:
• Bouwrecht: infra (GWW), industriebouw, (tunnel)installaties, woningbouw (RAW, UAV 2012 (1989), UAV-GC 2005, Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen
• PPS en gebiedsontwikkeling: PPS, joint ventures, DBFM(O)
• Duurzame energie: zonne-energie (grond- en dakgebonden zonneparken) en windenergie
• Vastgoedrecht: koop, huur- en algemeen vastgoedrecht

Ik werk graag samen in een team met de aannemer of ontwikkelaar als sparringpartner en vraagbaak. Door juridische kennis te combineren met veel ervaring, betrokkenheid, een scherpe blik en persoonlijke service voorkom ik faalkosten en los ik bouwproblemen op.

U mag me altijd bellen. Ook als u denkt dat u me nog niet nodig heeft.

Ik blog op persoonlijke titel. De blogs geven geen juridisch advies.

De Bouwadvocaat Bouw- en vastgoedadvocaat. Voorkomt faalkosten.

Tags