De Bouwadvocaat Voorkomt juridische problemen of lost ze op

Cursussen

Uw team of afdeling snel en gericht up-to-date

In-company cursussen bouw- en vastgoedrecht

Naast juridische ondersteuning geef ik ook cursus over verschillende onderdelen van het bouwrecht. Soms in samenwerking met andere organisaties en experts, maar u kunt mij ook direct inschakelen voor uw eigen in-company cursus.

Cursusonderwerpen

Een veelgevraagd cursusonderwerp is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Ik publiceerde hierover al talloze artikelen, blogs en een boek.

In een of meer korte sessies kan ik uw bedrijf, team of afdeling gericht up-to-date brengen met de belangrijkste aandachtspunten van de Wkb, specifiek afgestemd op uw dienstverlening en werkveld. Ik gaf al cursussen over de Wkb aan uiteenlopende professionals zoals aannemers, architecten en adviseurs.

Naast de Wkb kunt u mij ook inschakelen voor cursussen en kennissessies over bijvoorbeeld de keuze voor de juiste bouwcontractvorm, bouwvoorwaarden zoals de UAV 2012 of de UAV-GC 2005, back-to-back contracteren voor (onder)aannemers, vertraging en stagnatie en andere bouwrechtelijke onderwerpen.

Mr. Ottilie Laan

Ottilie is jurist en advocaat, gespecialiseerd in het civielrechtelijk bouw- en vastgoedrecht en verbonden aan Bavelaar Advocaten in Amsterdam. Naast haar werk als advocaat deelt zij al jaren op laagdrempelige wijze haar juridische kennis via haar blog, vakmedia, webinars en cursussen.

Wkb - Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Hoe werkt het?

Altijd op maat
Ik put uit beproefde cursusmaterialen, maar stem mijn cursussen ook altijd af op de kennisbehoefte en het kennisniveau van de deelnemers.

Efficiƫnt online
Ik geef mijn cursussen online via Zoom of Teams. Uw medewerkers kunnen dus overal vandaan deelnemen, zonder reistijd, files en parkeerperikelen.

Kort en krachtig
Meestal volstaat een sessie van enkele uren om deelnemers de benodigde kennis bij te brengen. Bij uitgebreidere onderwerpen kunnen meerdere sessies worden ingepland.

Alle ruimte voor vragen
Tijdens en aan het eind van de cursus is er alle ruimte voor vragen, zodat kan worden ingezoomd op praktijksituaties van uw eigen organisatie.

Opname beschikbaar
In overleg kan na afloop van de cursus een opname van de sessie beschikbaar worden gesteld.

Duidelijke uitleg in gewone mensentaal

"Bouwrecht kan taaie kost zijn. Ottilie weet als geen ander helder uiteen te zetten hoe de bouwpraktijk zich kan verhouden tot de vaak ingewikkelde wet- en regelgeving. Ik gaf meerdere keren samen met haar het populaire webinar "Wkb: de Basics": telkens weer zag ik hoe bij de deelnemers de kwartjes vielen door haar duidelijke uitleg in gewone mensentaal. Ik kan Ottilie dan ook van harte aanbevelen voor uw in-company cursus over de Wkb of andere bouwrechtonderwerpen."

Erik Schot
Oprichter & directeur PlanGarant Nederland

Meer weten?

Neem via onderstaand formulier contact op voor een vrijblijvende kennismaking en kostenindicatie.

  • De naam van uw bedrijf, organisatie of instelling.
  • Over welk onderwerp wilt u uw team of afdeling een in-company cursus laten volgen?
  • Wat is het aantal deelnemers aan de cursus?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Bouwadvocaat Voorkomt juridische problemen of lost ze op
Auteursrecht De Bouwadvocaat.
Het auteursrecht op de teksten op De Bouwadvocaat berust bij mr. O. Laan en wordt evenals de persoonlijkheidsrechten actief gehandhaafd.
Bij schending zal naast een verbod en rectificatie aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding.
Neem contact op bij interesse in gebruik van teksten.