De Bouwadvocaat Bouw- en vastgoedadvocaat. Voorkomt faalkosten.

Over Ottilie Laan

Een advocaat die blogt over bouw en vastgoed.
Waarom eigenlijk?

Ottilie Laan - De Bouwadvocaat
Ottilie Laan, advocaat bouw- en vastgoedrecht

Omdat wat meer juridisch bewustzijn in de sector geen kwaad kan. Er gaan per definitie grote bedragen in om. Bouwprojecten, samenwerkingen en overeenkomsten zijn vaak complex. Missers, onduidelijkheden of niet genomen voorzorgsmaatregelen veroorzaken faalkosten, vertragingen en – met een beetje pech – geschillen.

Jammer, en meestal onnodig

Vaak loont het om een jurist in te schakelen bij een bouwproject, aanbesteding of vastgoedovereenkomst voordat u ‘m écht nodig heeft. Want controle vooraf is beter dan damage control – en goedkoper.

Of: volg dit blog

U leest hier blogs met voorbeelden van hoe het wél moet (of had gemoeten). En u vindt hier publicaties die voor u als professionele of opdrachtgever in de bouw, het vastgoed of aanpalende sectoren interessant kunnen zijn.

Schrijver dezes?

Ottilie Laan, advocaat bij Bavelaar advocaten gespecialiseerd in het civielrechtelijk bouw- en vastgoedrecht en  sinds 2000 werkzaam als advocaat en bedrijfsjurist.

Ik adviseer en procedeer over het civiele bouw- en vastgoedrecht. Door juridische kennis te combineren met veel ervaring, betrokkenheid, een scherpe blik en persoonlijke service voorkom ik faalkosten en los ik bouwproblemen op.

Bouwrecht

Bouwcontracten

Ik ben onder meer gespecialiseerd in het opstellen, beoordelen, aanpassen en onderhandelen van (complexe) bouwcontracten op het gebied van infrastructuur, GWW, installaties, utiliteitsbouw en renovatie. Ik heb ruime ervaring met het strategisch adviseren over traditionele en geïntegreerde bouworganisatie- en contractvorm (UAV 2012, AVA 2013, STABU, bouwteam en D&B (Design & Build), DB(F)M(O) (Design Build Finance Maintain Operate) UAV-GC 2005).

Project- en gebiedsontwikkeling

Ook heb ik ruime ervaring met het opstellen van samenwerkings- en andere overeenkomsten (SOK en PPS-overeenkomsten) bij project- en gebiedsontwikkeling. Inclusief het geven van advies over de meest geschikte bouworganisatie- en contractvorm.

Zonne-energie

Ik sta opdrachtgevers bij in projecten op het gebied van zonne-energie-energie (grond-en dakgebonden zonneparken).

Vastgoedrecht

Ik ben goed thuis in juridische vragen met betrekking tot koop, huur- en algemeen vastgoedrecht.

Geschillen

Hoewel ik geschillen het liefst voorkom, procedeer ik als het nodig is.

Neem gerust contact op. Ook als u denkt dat u me nog niet nodig heeft.

Ik blog op persoonlijke titel. De blogs geven geen juridisch advies.

De Bouwadvocaat Bouw- en vastgoedadvocaat. Voorkomt faalkosten.
Auteursrecht De Bouwadvocaat.
Het auteursrecht op de teksten op De Bouwadvocaat berust bij mr. O. Laan en wordt evenals de persoonlijkheidsrechten actief gehandhaafd.
Bij schending zal naast een verbod en rectificatie aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding.
Neem contact op bij interesse in gebruik van teksten.