De Bouwadvocaat Voorkomt juridische problemen of lost ze op

Boek

Het boek voor aannemers en andere partijen in de bouw

Aanneming van werk volgens de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

Hoe je praktisch omgaat met de nieuwe bouwwet en aansprakelijkheid voorkomt

Per 1 januari 2024 treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. In mijn boek 'Aanneming van werk volgens de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)' leg ik uit wat deze nieuwe wet betekent voor de bouw en voor afspraken tussen partijen in de bouw.

Boek Aanneming van werk volgens de Wkb

Voor wie is dit boek?

Het boek is primair geschreven voor aannemers, maar ook voor opdrachtgevers, ontwikkelaars, architecten, constructeurs, bouwbegeleiders, leveranciers en adviseurs in de bouw die meer willen weten over de juridische en contractuele gevolgen van de Wkb. Geen juridische dikke pil dus, maar een vlot leesbaar, beknopt boek voor mensen in de bouwpraktijk.

Een praktische en begrijpelijke uitleg van de Wkb

In het boek leg ik uit wat de nieuwe wet inhoudt en praktisch betekent, aan de hand van een vergelijking tussen de situatie nu en straks. Je krijgt voorbeelden en concrete handvatten om ermee om te gaan. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je heldere afspraken maken.

Vind snel de informatie die je nodig hebt

‘Aanneming van werk volgens de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)’ is niet alleen een boek, maar ook een handig naslagwerk. Via de inhoudsopgave vind je per situatie snel de specifieke informatie die je nodig hebt. In het ebook kun je doorklikken per onderwerp.

Waarom is het belangrijk om te weten hoe de Wkb werkt?

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen raakt de hele bouw. Daarom is het belangrijk om een idee te hebben van elkaars rechten en verplichtingen als het gaat om bouwen en verbouwen. Met die kennis kun je een hoop problemen, geschillen en aansprakelijkheid - en dus kosten - voorkomen.

Koop het boek via Boekenbestellen.nl

Via onderstaande buttons kun je het boek (gedrukt of digitaal) direct online bestellen.

Handig naslagwerk in A5-formaat,
mag niet op je bureau ontbreken.
Geschikt voor moderne e-readers
en e-reader apps (let op: géén PDF).

Geïnteresseerd in een Wkb-cursus of -workshop op maat?
Neem gerust contact op over de mogelijkheden.

Over de auteur, mr. Ottilie Laan

Ottilie Laan is sinds 2000 werkzaam als jurist en advocaat. Ze is gespecialiseerd in het civielrechtelijk bouw- en vastgoedrecht en verbonden aan Bavelaar Advocaten in Amsterdam. Ze helpt met name professionele opdrachtgevers met het maken van duidelijke afspraken en heldere communicatie tussen partijen in bouwprojecten.

Ottilie volgt de ontwikkelingen rond de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) op de voet sinds het prille begin. Ze geeft cursus over de Wkb en heeft - op haar eigen website debouwadvocaat.nl en in diverse andere media - al een groot aantal artikelen over het onderwerp gepubliceerd.

Wkb - Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Ottilie Laan

De Bouwadvocaat Voorkomt juridische problemen of lost ze op
Auteursrecht De Bouwadvocaat.
Het auteursrecht op de teksten op De Bouwadvocaat berust bij mr. O. Laan en wordt evenals de persoonlijkheidsrechten actief gehandhaafd.
Bij schending zal naast een verbod en rectificatie aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding.
Neem contact op bij interesse in gebruik van teksten.